Ceritera ku..

Friday, January 10, 2014

Popo Amoi

Salam..
Ada apa dengan popo amoi??..hihi..
Fyi, mungkin ada segelintir yang sudah lama tahu & ada jugak yang belum tau..=)
Bedak cap amoi*popo amoi* ni boleh bersihkan gelang,cincin dan seangkatan dengannya yang berunsurkan silver (betol ke x ayat..haha)..
apa2 yang silver la..kira boleh la jimat ckit kan..x payah nak beli cecair pe benda tuh..hihi..
Nak dijadikan cerita..gelang dan rantai aku lama da x dicuci..2 bln gitu kot..
kira x shining jugak la aku tengok..
so hari ni agak rajin..bukan rajin la, x de benda nak buat kan..hahaha…
Sebelah kanan tu kapas yang telah digunakan..haha..
nampak sangat lama tak “service”..hohoho…
Cuma calit kapas kat popo amoi den gosok sampai rantai/gelang/cincin berkilat..hehe..
Rantai tu x nmpk sangat la sebab dah lama pakai, so “material” nya menipis..hihi..korang boleh la cuba nanti kat rumah ye..hakhak..
Adiosa..

Thursday, January 9, 2014

P.I.E

*short entry*
Salam..
Semalam aku buat chicken pie..
gara-gara perbualan dengan Q *bkn nama sbnr* la ni..hakhak..
Rupanya mungkin agak pelik sikit sebab first time buat..ngihihi..
inshaAllah akan diperbaiki *kalo rajin lagi la lps ni*..hahah..
but seriously, sedap k..ngehehe..puji sendiri nampak..ngee..
(^,*)

Saturday, January 4, 2014

Habis!! Gembira?? Sedih??

Salam..
Hari ni terasa rajin pulak nak buat satu lagi entry..hehe..
Ape kabo kawan-kawan aku di sekitar Malaysia dan tak lupa yang merantau nun~~ jauh kat over the sea..harap sihat2 sejahtera ya semua ny..hihi..
Ok..
Apa yang aku buat sekarang??..
Hmm..tahun lepas aku baru tamat pengajian diploma *Alhamdulillah*..
sekarang dikira penganggur la..duduk rumah jaga adik kecik ku yang semakin banyak kerenahny & tlg mak sikit2..hii.. inshaAllah jika ada rezeki..aku akan sambung Degree tahun baru ni dalam bulan 3..*doakan aku dapat k* =)

Tahun 2013 apa cerita??..
Perrghhh..kira dahsyat jugak la tahun ni..
Peringatan sesiapa yang budak2 ingin sangat nak jadi besar cepat2 tuh..baik korang simpan/buang niat tersebut..haha..makin korang membesar, makin la sel-sel otak membina dengan tidak sengaja masalah-masalah yang perlu korang selesaikan..hahaha…
Masalah apa??..
Ala..biasalah masalah duniawi..
Masalah-masalah biasa..pelajaran la,tu la ni la..
Masalah jiwa/hati/perasaan??..
Perrgghh..hahaha..tak yah cerita arr..
Patah hati?..sambung balik hati? Patah balik?? Kecewa? Gembira?..apa lagi yang korang boleh bagi tau..boleh tahan jugak aku kena penangan nya tahun 2013 ni..hohoho… tapi bak kata orang, biasalah lumrah hidup..mwehehe…
Allah tak kan bagi dugaan/cabaran yang kita tak mampu hadapi..btol x??..hehe…
 
Masalah berat badan??..
Hahahah…puas merasa..beratnya sudah..kurangkan balik sudah..nak maintainkan ni yang tak sudah-sudah..haha..thx kat family bagi support mcm2..spend mcm2..hoho..dapat juga merasa balik badan ringan sikit kan..hehe.. yang dok mencabar nya ni haaa..cuti lama ni, harap2 tak terbabas la penjagaan badan aku nih..haha…

Kesimpulan??...*haha..ayat skema*
Hahaha..Alhamdulillah..kalo cakap psl pengalaman belajar masa Diploma 2 tahun setengah ni..memang awesome la..lecturer2 yang sentiasa sporting..x pernah la nak angin tiba2..hehe..kawan-kawan yang mcm2 perangainya termasuk la aku sendiri kan..
Kalo cakap psl my life..urmm..Alhamdulillah..haha..x de komen panjang2 k..hihi..
Kalo tahun Islam, memang Muharram dah lepas kan..=)
tapi untuk permulaan dari segi nombor bertukar dari 2013 ke 2014 ni..hehe..inshaAllah..
new Year new Me..
ke arah positif la.. doakan ye..hehe..
salam..

Friday, January 3, 2014

"Blog ktk dah bedebu"~Ani Zarini

salam..
blog berdebu..otak pun agak berdebu..hehe..
wokeh..
soo..urmm...
okay..hari ni..
 03 Januari 2014..
kenapa ae??..=)
Entry ni khas untuk kawan sekolah aku yang maintain dengan "senyum malu-malu nya tu"..hahaha...
jangan mar~~...
dia dok tegur aku tak update2 blog kan..haha..tok khas untuk ktk..hii..
 zaman bila tok kak Ani..haha..

SELAMAT ULANG TAHUN HARI LAHIR kepada
ANI ZARINI 
(penghulu kepada kawan-kawannya yang akan berumur 21 tahun)..ngahahaha...
*setakat yang kmk tauk,ktk yang paling awal bday *..ngihihihi...

kamek tok sik pandei nak molah ayat bunga-bunga berucap..simple jak janji faham la oo..hihi..
semoga ktk sentiasa dilindungi,diberkati, dimurahkan rezeki dari semua aspek..
hidup kasi rock,tepis segala yang negatif..ce wah..haha...
kawen boh lupak jemput I..lamak x makan nasi minyak tok..haha..

p/s: kamek curi gmbr dr FB kitak..ada cgek gambar kmk mok share tapi tertinggal kat kuching..(-,-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...