Ceritera ku..

Monday, August 30, 2010

huuu...banyak sedih.......

MARAH Tanda SAYANG...
BENCI Tanda RINDU..
Apa jadi kalau seseorang tu memang dah tak sayang dan rindu lagi?????
jeng..jeng..jeng...
(>,<')

Saturday, August 28, 2010

Bulan ada dua???

- sebenarnya, bukan bulan ada dua..(rasanya)
- yang satu lagi tu ialah planet marikh..
- planet tu agak dekat dengan bulan..
- dan ada orang cakap, pada malam tu, planet marikh lebih terang daripada biasa...
- jadi, nampak macam ada bulan..

k..dats all..
(>,<)

Friday, August 27, 2010

Surat 3 : ibu bapa saya

kepada mama..
first, terima kasih sebab selama angah hidup, mama sabar layan perangai angah..yang kadang-kadang menjengkelkan.. pendek kata, thx for everything..

kepada abah..
abah lah bapa yang paling dikagumi..

kepada mama dan abah..
terima kasih banyak-banyak..
abah n mama memang ibubapa yang paling sporting kalau dibandingkan dengan orang lain..
abah n mama tak pernah halang kita orang adik-beradik buat apa-apa selagi benda tu tak salah..
abah n mama selalu sokong apa yang kita orang buat..
kita orang happy sangat..
bak kata cikgu angah.. kegembiraan seseorang student boleh ditengok dengan cara macam mana ibubapa mereka jaga mereka..
dan angah boleh rasakan angah mungkin dah terlebih happy kot sampai macam orang "gila"..haha..tak de laa...
btw, thx for everything mama n abah..angah love you both...

yang benar..
(>,<)

Thursday, August 26, 2010

Surat 2 : orang yang saya suka

(haha,ade ke tak eh??)..=)

ok..
yang ni kes dulu-dulu..dah lama dah.. kamek suka tengok perangai "kitak" yang suka merendah diri..pelik dan kadang-kadang lawak...
tapi kamek suka cam-cam ya jak..sik ada niat nak suka sampai kedak orang lain.. ok, pasal tok sik banyak gilak nak cerita pasal kitak.. haha..cuma sigek jk, disebabkan kamek tauk kitak ada banyak "peminat", jadi sekarang tok kamek dah lupak pasal kitak..nama gik "crush" jak..ngeh3..

k..dats all...
(>,<)

Wednesday, August 25, 2010

Surat 1 : kepada bestfriend saya..=)

kepada sahabatku,

saya dah kenal awak dah hampir 4 tahun.. saya tahu persahabatan kita memang lain sikit dari orang lain.. selalunya memang asyik "gaduh"... jarang jumpa dan jarang berborak.. tapi kalau dah jumpa, ada saja benda tak kena.. tapi itu semua tak kisah... awak suka dengar saya bercerita, walaupun cerita saya kadang-kadang tak masuk akal.. tapi awak tetap suka dengar.. dan kadang-kadang hampir setiap hari nak dengar cerita dari saya....

bila saya ada masalah, awaklah tempat saya luahkan..walaupun awak cuma mendengar, itu pun cukup bagi saya... awak juga suka kacau saya, terutamanya hal-hal kucing...sebab awak memang tahu saya geli dengan kucing...

satu lagi, walaupun selalunya awak sensitif tapi hati tetap ada "taman"..hehehe.... saya tahu sekarang jarang sangat kita dapat berjumpa sebab masing-masing sibuk sangat dengan persediaan SPM, lagi-lagi kita tak sama kelas.. tapi saya tak pernah lupakan awak..coz ur my BESTFRIEND..hehe..

Awak adalah sebahagian daripada hidup saya, jadi jangan lepaskan persahabatan ini.. awak terima saya seadanya, awak terima kelemahan saya, awak sentiasa maafkan saya...terima kasih awak.. Tahun ni, kita berjuang habis-habisan dalam SPM tahun ini k... caiyok x2..

I Love You and always LOVE you..mmuahh...hihi...

yang benar..
(>,<)


Monday, August 16, 2010

ADD.....MATH....(>,<)

- haha..teringat time tuisyen addmath, cikgu suka panggil student buat soalan kat depan..
- kalau bagi peratusan, siapa yang selalu kena buat kat depan,mesti hampir 70% orang akan
cakap saya yang kena..haha..
- kalau tak percaya, tanya dengan orang yang sama tuisyen dengan saya..hahaha..
- kalau perhati kat papan putih tu, semua saya yang "tawan"...hahahah...
- saja je nak tulis nih..keboringan..hahaha...

(thanks to Masmona,yang ambil gambar ni senyap2) =)

Saturday, August 14, 2010

EXAM FEVER!!!

waa...demam exam..
inilah yang tengah "dihidapi" oleh calon-calon SPM..
termasuklah saya...


mesti ada yang belajar sampai macam nih...
mungkin termasuk saya..haha..
lagi-lagi bila subjek yang sangat "menggerunkan"...


bila sampai waktu peperiksaan...
situasi nye macam nih..
semua tekun je menjawab..
ada yang sampai stress..
dan bilaaaaa...

ada subjek yang memerlukan lebih masa..
semua menggeletar bila masa dah nak habis..
ada yang berpeluh-peluh..haha..(saya la tuh)..


dan...
insyaAllah..
dengan berkat usaha dan izin Allah..
saya dan sahabat-sahabat perjuangan akan mendapat keputusan yang cemerlang
dan berjaya ke menara gading..
amin...
wiii..hehehe....

Sunday, August 8, 2010

Khalifah-Khalifah Yang Benar...

- hari ni keluar jalan-jalan, shopping-shopping dengan family..
- disebabkan saya ni belum ada minat dengan shopping2 hal-hal baju ni, saya pergi lepak kat kedai buku POPULAR..
- saya jumpa buku ni, niat nak beli satu kisah je, tapi, fikir-fikir balik bagus beli semua kisah, kira berbaloi jugak..hehe...
- tapi, rasenye mesti belum sempat baca buat masa ni, agak sibuk dengan persediaan peperiksaan..
- apa-apa pun, buku ku, nantikan kehadiran ku untuk membaca mu...hahahaha....






k..
assalam..
(^,^)

Monday, August 2, 2010

Program Latihan Khidmat Negara siri 8/2010

- seperti yang terpapar kat tajuk besar..
- dengan ini, saya mengisytiharkan bahawa saya TERPILIH untuk pergi ke program tersebut..
- waaa... boleh la dikatakan happy..
- satu aktiviti yang teringin sangat nak buat, yang nih..ngeh3

waa..mesti syok..hehe..
- tapi yang takut sekarang nih, entah intake berapa aku kena..hmm..
- harap-harap yang pertama..sempat la lagi nak ambik lesen kereta n motor..hahahaha...

k..tu je kot..
tata..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...