Ceritera ku..

Saturday, September 25, 2010

Ramah-Tamah Aidilfitri 2010-sjk(c)Chung Hua No.4

- hari ni ada ramah-tamah Aidillfitri di bekas sekolah rendah kite, di sjk(c) chung hua no.4...
- macam-macam aktiviti diadakan..(tapi,tak banyak sangat gambar diambik)..
- ada cabutan bertuah, pertandingan pakaian beragam, pelajar sporting a.k.a. karaoke...
- cabutan bertuah ; mama dapat tiga hamper.. (no 0226,022#,022#..tak ingat..hii)

- Bazilah masuk pertandingan pakaian beragam...
- dia dapat no. 3..
- tapi yang best nye, hamper dia paling besar dalam kalangan pemenang..haha...
- Bazilah pun budak yang paling tinggi dalam kalangan mereka..ngeh3...







part ni best..
budak ni tengah bergaya posing waktu pertandingan..
tiba-tiba, dia tunduk tanda hormat, songkok dia terjatuh..
kesian..hihihi..



tengah : juara (yang bawa baby alive tuh)..haha

al-kisah: masa kite duduk sorang-sorang, ada sorang budak letak patung tu sebelah kerusi kite, mula-mula kite tak kisah, tiba-tiba dengar ada baby menangis.. kite cari la siapa punye suara..rupa-rupanya patung tuh..huuuuu...tak suka...

pemenang-pemenang Pertandingan Pakaian Beragam...
serta Ustazah Norlaila..

k..dats all..
salaammm..
=)

Sunday, September 19, 2010

Cara Aku StuDy..muahaha..

sebelum exam...

MAINTAIN JE BODY….

Lepas tuuu….

lepas tuuu....



lapaarrr...
then, makan!!!!
lepas tuuu...
jadi lah macam nih..huhu...


hahaha...
(tapi, tak lah segemuk ni k)..
ngeh..ngeh..ngeh...
tata...

Tuesday, September 14, 2010

Aidilfitri 2010





candid..haha..
selamat hari raya....
=)

Monday, September 6, 2010

Outing Time..haha..


- hari ni, kite keluar dengan aisyah dan adiknya, zho, mas, rozy...
- sementara tunggu kawan-kawan lain sampai, kite dengan zho jalan-jalan kat shopping mall..siap niat nak shopping lagi tuh..
- tapi, last-last tengok wayang, cerita Vampire Sucks...
- then, lepak kat MPH baca buku...
- hari ni, sambut sekali ulang tahun hari jadi aisyah yang dah lama kena postpone..hehe...
- kite orang belikan dia donat and cucuk lilin-lilin yang cute-miut..haha...
- berbuka puasa kat secret recipe...
- rasanya kite orang lah kumpulan yang kecoh dalam restoran tuh..
- siap cawan tertumbang dan terslide lagi tuh..
- siap main lighter nak apikan lilin-lilin tuh..nasib tak bunyi sistem penggera asap..hahaha....





birthday girl tak nak tengok


zho and aisyah













masa untuk makan..
k..tu je..
salaamm...

Sunday, September 5, 2010

Jangan Bersedih, Inilah Cara untuk Bahagia

Jangan Bersedih:

1. Sedarilah bahawa jika Anda tidak hidup hanya dalam batasan hari ini saja, maka akan terpecahlah fikiran Anda, akan kacau semua urusan, dan akan semakin menggunung kesedihan dan kegundahan diri Anda. Inilah makna sabda Rasulullah: "Jika pagi tiba, janganlah menunggu petang; dan jika petang tiba, janganlah menunggu hingga waktu pagi."

2. Lupakan masa lalu dan semua yang pernah terjadi, kerana perhatian yang terpaku pada yang telah lewat dan selesai merupakan kebodohan dan kegilaan.

3. Jangan menyibukkan diri dengan masa depan, sebab ia masih berada di alam ghaib. Jangan fikirkan hingga ia datang dengan sendirinya.

4. Jangan mudah tergoncang oleh kritikan. Jadilah orang yang teguh pendirian, dan sedarilah bahawa kritikan itu akan mengangkat harga diri Anda setara dengan kritikan tersebut.

5. Beriman kepada Allah, dan beramal soleh adalah kehidupan yang baik dan bahagia.

6. Barangsiapa menginginkan ketenangan, keteduhan, dan kesenangan, maka dia harus berdzikir kepada Allah.

7. Hamba harus menyedari bahwa segala sesuatu berdasarkan ketentuan qadha' dan qadar.

8. Jangan menunggu terima kasih dari orang lain.

9. Persiapkan diri Anda untuk menerima kemungkinan terburuk.

10. Kemungkinan yang terjadi itu ada baiknya untuk diri Anda.

11. Semua qadha' bagi seorang muslim baik adanya.

12. Berfikirlah tentang nikmat, lalu bersyukurlah.

13. Anda dengan semua yang ada pada diri Anda sudah lebih banyak daripada yang dimiliki orang lain.

14. Yakinlah, dari waktu ke waktu selalu saja ada jalan keluar.

15. Yakinlah, dengan musibah hati akan tergerak untuk berdoa.

16. Musibah itu akan menajamkan nurani dan menguatkan hati.

17. Sesungguhnya setelah kesulitan itu akan ada kemudahan.

18. Jangan pernah hancur hanya kerana perkara-perkara yang remeh-temeh.

19. Sesungguhnya Rabb itu Maha Luas ampunan-Nya.

Eneloopy....






nak beli battery tester nii..huhu..
saya ada 8 biji battery eneloop, tapi tak tahu power ny tinggal berapa..huhu..
takut nanti kalau asyik charge, cepat rosak pulak battery nya..
ada sape-sape tahu dapat beli kat mana Eneloopy????...

Saturday, September 4, 2010

new Cousin....wiii...

AIMI ZUFAIRAH





CUTE!!!!!!!!

STEP UP 3D


nak tengok crita nih....
huuuuuuuuu...
(>,<)






Friday, September 3, 2010

Surat 4 : adik-beradik saya


to...
Abang..(Iqbal Farhan)
- u memang abang yang sporting la bro..
- walaupun kadang-kadang annoying amat sangat..
- tapi yang best, kalau loaded je confirm cia kita orang..haha..
- abang yang bertanggungjawab...ce wah...
- bila perlu pertolongan je, mesti nak tolong..hihi...
- thank you Bro...

Kakak (Syafiqa Amira)
- kakak yang lemah lembut..(opposite sangat dengan saya nih,haha)
- happy go lucky
- suka layan kita orang yang gila-gila....

Abir (Syafiqa Ain Birqa)
- adik yang paling lembut..
- sensitif gilerrr....
- suka tolong bila diminta tolong..hahha..
- suka membebel macam mak orang..
- mempunyai mulut yang sangat laser..hahahah...

Bazilah (Syafiqa Ain Bazilah..
- pintar budaknya...
- brutal orangnya...haha..
- montel orangnya..heee...

kesimpulannya, korang memang adik-beradik saya yang TERBAIK di dunia dan akhirat..
tanpa korang hidup saya memang sunyi agaknya..
walaupun selalu gaduh, tapi itulah lumrah kehidupan hidup berkeluarga..ce wah..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...