Ceritera ku..

Thursday, December 30, 2010

Jiran Baru..

yeah..ni jiran baru kite orang..

yang baby comel abis..

n kakak nya yang sulung garang abis..

masa kakak nak ambik adik nya, dia marah abis..

semua abis la..hahaha...

tapi nanti kene pindah lagi..huihh..

pindah2 nih memang penat kan..

k..salaam..=)

Tuesday, December 28, 2010

happy birthday Mama!!..=)

28/12/2010..

hari ni hari ulang tahun kelahiran mama yang ke 43..

kite orang tak de buat ape-ape kat rumah..

jadi senyap2 pergi kedai Chef Hot Bread pergi beli kek..

kononnye cakap kat mama, pergi jalan2 nak lepas keboringan..hehe...

kat kedai tuh..terjumpa satu roti ni..kuih bini namanya tapi tak beli la..hahaa..

yang best nye..mama langsung tak perasan bila kite orang bawa balik kek nye..hehe..

weehoo...


ini kek nya..

100% cheese..

yummy!!


tadi..

abah bawak mkn seafood..

abah bawak geng2 nya sekali...

huihh..kenyang gilerr...

bertambah montel la aku nampaknya..

tiap masa makan je keje...=)


Ya Allah..see...chubby habis muka..x nmpk gik da tulang..

bazilah lagi la..hahahaha....

k..tu je..

happy birthday mama..

=)

p/s: Happy Belated Birthday Datuk Shazali (hehe, mun syerah da baca tok lar)..

Saturday, December 25, 2010

Mari kita bersenam Beramai-ramai!!!...=)

25/12/2010...

kami sekeluarga pergi "bersenam" lagi hari ni..

kali ni kat Taman Millinium..

syok gilerr...

beberapa minit kite orang warm up and joging..

kite orang harungi obstacle course..(abah n mama duduk je tengok)..ngeh3..

best..

hahaha..

macam2 kerenah..

READY!!!...=)




obstacle kite orang pada hari ni..hehehe...


















hahah...

aktiviti hari nih boleh train before masuk PLKN..

ngeh3..

insyaAllah hari len kite orang pergi cni lagi..

best ape..hehe...

last2..kite orang pergi shopping ckit2..sebab cuaca kurang best..hujan..hehe..

p/s: jangan sesekali berenang kat pantai tanjung batu

walaupun pantainya nampak cantik..=)

Tuesday, December 21, 2010

huihh..jauh nye....

hari ni..

kite orang pergi joging kat Bintulu Waterfront..

waterfront nye lebih panjang daripada yang kat kuching..

dua kali ganda kot..

mula2 jln..pas tu lari anak2...

yang berjaya sampai ke hujung cuma mama,abir n saye..

yang dua orang lagi dah tak larat..

bazilah sampai kene dukung kakak..

ade sorang nih..dia tengok kakak dukung bazilah..

dia cakap..

"suda tidak dapat jalan da"..(versi cina,hehe)

hahaha..

pas tu..balik rumah..

masing2 kelaparan..

macam mana nak kurus...



panjang tuuu...nampak tak...


next plan..

swimming and hiking..

hehe..

INSYAALLAH...

Sunday, December 19, 2010

Bintulu..Bintulu...

Alhamdulillah...

keluarga saya selamat sampai ke Bintulu hari ni...

mama dan abah guna darat..

kakak,abir, ilah dan saya guna kapal terbang..

Ya Allah!!

dari kecik sampai sekarang saya selalu naik kapal terbang..

tapi perjalanan pergi ke Bintulu hari ini memang mencabar dan mungkin boleh memudaratkan nyawa setiap penumpang..huihh...

saya,ilah n abir dapat bisnes class punya tempat..

dua seat seorang jer duduk..

makanan pun mantap dari ekonomi class..hehe..

dah relax2 lepas makan..

tiba2 diberitahu cuaca kurang baik..

bkn kurang baik lagi, memang tak baik pun...errr...

tiba2..gegaran berlaku..

mula2 gegaran biasa je..

jadi dalam hati cakap..tak de pa2 nih..

tiba2...

saya yang besar nih..boleh terangkat (terloncat) dari kerusi beberapa inci..huihhh...

dah seram daaa...

trus tgk adik2 yang duduk sebelah...risau siot....

semua dah tak btol...

bazilah punya safety belt terbuka sbb nak cuba ketatkan...

Alhamdulillah...

kita orang selamat mendarat...

masa nak turun dari kapal..keadaaan kat ekonomi class..mak ai...macam baru dilanda ribut..

tisu berterbangan..air milo memercik kat semua tempat..

ada seorang nih, dia tgh minum masa cuaca kurang baik..cawan yg dipegangnya terhayun trus percik kat semua tempat..huhhh...dahsyat habis...

bajunnya yang warna pink trus bertukar wana milo..

memang dugaan habis-habisan...

isi perut ni macam nak terkeluar je rasa..dah la baru lepas makan...

dugaan2...

ok..d end..hehe...

salaammm..=)



Friday, December 17, 2010

selamat tinggal IPK BADRUDDIN...=')


hari ini..

sejak umur saya 1 hari sampailah 17 tahun lebih...

dengan rasminya kami sekeluarga keluar dari tempat ni..

tempat saya dan adik-beradik membesar..

bergaduh,bermain, dan segalanya..

walaupun tempat ni tak lah se-Gah rumah banglo, setinggi apartmen mewah..

yang best nye..

tempat ni di tengah2 bandaraya kuching..

sekelilingnya dipenuhi dengan kehendak dan keperluan manusia..

nak pergi mana je, semua dekat..

jalan kaki pun tak ade masalah...

kat cni jugak..

kawan2 pernah dtg rumah dengan mengejut..

ada yg pernah tengok saya lari bertempiaran masuk bilik sebab berpakaian yg bkn untuk ditengok kawan..hahahaha...

selepas nih..sudah pasti,dengan izin Allah..

saya akan kembali ke kuching..

tapi tengok tempat ni dari jarak jauh je..=')


dah kosong..


meja belajar ditinggalkan..hehe..


lif yang baru dibuat tahun ni..


kite orang tinggal kat level kedua tertinggi..=)

(aircond natural siot!)..

k..salaamm...

Last Keluar dengan Kawan...2010..


haha..k..

ini last rombongan keluar dengan kawan sebelum saya berhijrah...

mula2 pergi tengok wayang..

MY SOUL TO TAKE..

best abis..

boleh hindari dari sakit jangtung..hehe..

banyak suspens...

heronya boleh tahan jugak handsome..hahaha...




lepas tuh..

mas,rozy and aisyah pergi shopping bekalan hidup untuk dia orang bercuti kat santubong..

last....

mas cia saya DONUT!!..

hehe...

thanks mas...

kenyang mek makan...

hehehe...

my fav...=)



Thursday, December 16, 2010

arrrgghhh...tak suka!!!...(-,-)


susahnya online skrg..
macam ni lah keadaannya kalau kat "sana" nanti..
hmmm...



Wednesday, December 15, 2010

Oh my day...=)


15/12/2010..

kawan2 yang ambik EST habis exam hari ini..

saya,syerah n ikha datang sekolah..

nak jumpa kawan2..

sebelum dia orang habis paper pertama..

kite orang pergi reservoir park jalan2...

rasa macam jaga anak orang je bila tgk dua orang nih gelagat mcm budak kecik..ish3..hehe..

kita orang bagi ikan mkn..

bukan roti, tapi biskut berperisa coklat dan strawberi..

rasanya makanan yang kita orang promosikan kat ikan mendapat sambutan..ngeh3..

lepas tuh...dua orang nih lagik..hahaha..

main kat playground...

panjat sini panjat sana..

saya terkecuali..coz tergolong dalam golongan bersaiz besar...hahahahah....

lepas tuh balik sekolah...







habis paper pertama..

kite orang pergi makan kat kopi o korner..

banyak ketawa..sampai ada orang "hep2" kat kite orang..hahaha...

balik sekolah balik..salam2..peluk2 dengan kawan2..

dia orang pun naik dewan balik untuk paper kedua..huhuhu...

sedih...bila agaknya dapat jumpa dia orang lagi..

saya pun balik dengan hati yang BERAT...='(


then3...

abah dah sampai kat kuching...

abah ajak keluar pergi lunch, n kira cia kakak makan coz dia dapat pointer yang boleh tahan tinggi..hahaha...

(makan lagi!!!)


lepas tuh..

pergi UITM jumpa abang..

dia dapat outing untuk 2 jam..

kesian deh...

dah muka hitam..makin kurus pulak tuh..

ish3..


hehe..

sempat ambik gambar poster ada gambar abang..



and..

kite orang pergi sweetheart..

beli bekalan hidup (bak kata ikha)...=)

kat bawah nih,main2 je tau...


k..salam...

sekarang tengah penat..

sibuk simpan semua baju..arrggghhhh....

perlukan beg yang lagi besaaaaaaaaaarrrrrrr...

tak suka,tak suka...

tak lama lagiii...

huhuhuhu...=’(


Sunday, December 12, 2010

Hari Yang INdah....=)


first..

nak tunjuk hadiah yang saya dapat dari geng2..

hehehe..tau2 je saya selalu beli nih kat sekolah..

terima kasih banyak x100...

k..

hari ahad, 12/12/2010...

saya dijemput pergi ke rumah Syerah, ada majlis makan-makan..

untuk saya n geng2 yang lain..

tapi rasenye saya yang paling lewat pergi...hahaha..

tak pe,tak pe..sekali-sekala jadi tetamu VVIP..

makin dekat hari saya nak berhijrah ke tempat baru..

makin rancak dan terharu hati nih disebabkan macam2 kejutan dan layanan yang mantap sekali dari geng2..hehe...suka sangat2...


saya dilayan dengan penuh grand dan kasih sayang (cewah)...hehe...


masa makan..geng2 suruh rasa karipap yang khas dibuat untuk saya..

kononnya yang inti hijau tuh wasabi..

saye ape la lagi..

get ready la nak tahan pedas..

tup2...icing aje rupenye...

tadaa..kejut sangat..hahaha...

lepas tuh..tiba2 azi bawak kek batik berhiaskan icing kat atasnya...WOW!!!!

ISTIMEWA UNTUK SAYA YOOO...

"sapekah..love..meoww..."

mujurlah kucing nye tak nampak pulak macam kucing...hehehe....

potong3..den saya suap semua orang..hehe...macam2 gelagat ada...






lepas tuh...gambar family...

yes..dia orang la family saya yang kedua selepas ibubapa n adik-beradik..

tanpa dia orang..tak de maknenye kebahagiaan,kegilaan dan segala ke...hahaha...





dah puas bergambar..

jom, bakar lemak...

main pingpong..

nak kate semua pandai main...tak jugak...Allahualam..hahaha....


dan...

kejutan lagi sekali...

tak tau la yang ni birthday sape pulak..

jadi anggap je kek nih untuk semua bday geng2 k..

hehe..

trutamanya zalikha la...hii...




dah puas dengan gelak tawa,canda ria...

stiap pertemuan pasti ada perpisahan kan..

masing2 balik..

saya juga balik..

syerah siap "tapao" untuk saya...

hehehe....

thx a lot...memang sedap sangat korang masak...=)


untuk para sahabat ku..

terima kasih untuk segalanya...

sudah pasti..kmk sik kan lupak detik2 kita bersama..

biarlah kita jauh di mata, biar di hati semakin sayang..betul x..hehe...

kamek sayang ktk orang semua...

jangan lost contact k...

thx 4 everything..

p/s:sebenarnya ada 100 lebih gambar yang diambik..

tapi tak larat den nak upload nye..

terima kasih kat hazira..yang jadi photographer

percuma untuk hari tu...thank you..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...