Ceritera ku..

Monday, January 31, 2011

Mushroom Hair..hehe..



first day kat kuching..
semua pergi gunting rambut..hahaha..
bazilah style rambut baru..
kata nak rambut panjang, las2 kembali zaman kcik ny..haha..
mushroom hair..
plan hari ni tak jadi pergi fun fair kat desa ilmu kota samarahan..
sebab tiba2 hujan turun dengan lebatnya..ngeh3..
jadii..stay rumah jerrr....



Thursday, January 27, 2011

Here I Come..ngeh3..

yeah..
hari sabtu ni, mama, adik2 n saye akan balik ke kuching slama seminggu..
rinduuu kuching..
rindu nak makan macam2 yang ada kat kuching..
hahaha..kakak la yang jd mangsa jd driver nih...
hehe..
insyaAllah kalau ade rezki..
nak jumpa kawan jugak..hiii...
 happy2..

48/50..hehe..



yeah..
hari ni pergi ambik ujian berkomputer..
mula2..pakai bese je..selipar je..
den dah sampai sana..
"ktk msti pakai kasut n mbak sijil, baru boleh ambik table test"..

aiee..paduhal..perlu juak pake kasut..
maka ujian berkomputer jk..aku tak tau pulak dan x terpike pun..
den..terpaksa patah balik rumah..
dah sampai MYEG balik..
"duduk cya..kmk nak ambik gmbr ktk"..
dah la waktu tu dah penat naik trn tangga bnyk ...dah peluh2..
duduk je la..dah la org ya x da cakap satu dua tiga dah..
alu ok..
(aik..org blm ready gik..gasak jk la, cm ne ndak rupa ny klk)..
den..
"k, ktk pegi meja no 4"
den..ato la tmpt ddk..
(dlm hati, bismillah...tok mun x pass tok nang x tauk larr)
test punye test punye test..
mok cek x..mok cek x..mls eh..
den tamat...
skali cek..Alhamdulillah..
dapat 48/50..
seksyen B dua salah..
kompom soklan yg aku tak suka tuh..ngeh3..
skali kluar dari bilik exam..tgk org sblh tgh exam guna selipar..
aik..blh pulak..yo bih..geram atii...
huihh..dah lps satu step..
nex step lagi...
=)

Monday, January 24, 2011

Pagoda..=)

hari ini pergi jalan-jalan dengan mama sebab masing2 boring duduk rumah..hehe..

jalan punye jalan punye jalan..

sekali tertengok sayur yang belum pernah saye tengok..

mungkin korang dah pernah tgk larrr...ngeh3..

namanya, SAYUR PAGODA...

=)

Perey Bila Baca Balit..=)

YM dah ada conversation history..

dan tadi, saye baca sume chat yang dulu2..

hahaha..bila baca balit..

ada emo, lawak, bodo2, ajar2 smthg n mcm2 la..

dan kadang2 kalau dah tak tau nak chat ape..

word ni je yg diguna..

"ooo...owh..haha..hehe..pa ka..ya la ya...yerr"..

dan lagi...

letak bnyk2 smiley...

hahahha..

tapi kesimpulannya..

tak kira apa word kluar..

selagi dapat contact2 ngan kawan rapat..huu..bezz...

nikmat persahabatan..hahaha...

yerrrr...haha...


Sunday, January 23, 2011

Kakak...kakak..hehe...

siang tadi..

kakak hantar satu picture message..

dan dia cakap..

dlm gambar nih..

ada..

kakak.abir,ilah,saya..dan..

kawan rapat kakak yang agak rapat jugak dengan kite orang..

kak avie, kak ita dan kak ifa...

cantikkk..hehe...

dan sudah smstinya..

yang pakai cermin mata tu adalah

SYAFIQA AIN ALFIDA..

wahh..berangan..hahahaha....

=)

Kursus KPP..yeah..!!

salam..

kembali ke dunia realiti sebentar..haha..

berapa hari dah asyik dalam dunia kartun je..(itu pn tak tere,hehe)

saye tau..

mgkn saye agak lambat pasal blaja memandu pe sume nih..

sape yg knl saye..tau sbb nya..heheh..

tapi tak salah share2 crite kan..hiii...

hari ini baru mula pergi kursus KPP..

tak de rasa kejanggalan pun..

sampai je, trus buat apa yg ptt...

cuba teka..

bnyk kwn cakap kursus KPP boring..ngeh3..

kat cni SYOKKKK..hahaha...

dua2 penceramah BEST..

bnyk buat lawak, buat demo, kadang2 guna peserta sebagai "barang" contoh..ngeh3..

dan3...

kalau ada yang ngantukkk..

sume kene berdiri dan menari tarian poco2...mwahahaha..

lawak aihhhhhhh....

tempat blaja tak ada tempat yang menarik utk dkunjungi..haha..

sebab dalam HUTAN...hehe...

masa nak balik, kan kene cap jari..sume lmbt dsbbkan saya..haha..

tangan sejuk dan berpeluh..hahaha...

bnyk sebenarnya cerita..tapi malas nak panjang2..

takut orang boring baca..hahah..



bahagian depan..hutan..


bahagian tepi..hutan...


bahagian belakang..hutan...

d end..=)

Mari Bersama Rozy dan Mas..=)

scene: betol kah itu MIN HO??!!..ngeh3...

(permintaan random rozy)



Friday, January 21, 2011

Mari Bersama "GUEST"..hahaha....

scene : Penyamaran "guest" masih mengelirukan beberapa pihak..hahaha...

(permintaan "guest")





p/s : maaf x berapa..blom mahir..hehehe...


Thursday, January 20, 2011

mari bersama bial dan azreen..=)

scene : tak kenal maka tak cinta..haha..(permintaan azreen)





p/s : jangan marah yaa azreen..main2 saja tau..hehe..bial pun sama..=)

Urrgghhhh....(>,<')

Scene : JANGAN PERASAN ! ! ! =)




Tersebut la Al-Kisahhhhh....=)

salam..=)

hari ini sebenarnya nak cuba tukarkan muka orang jd kartun..

tapi tak berjaya..haha..

masih tak de kepakaran buat tu..

last2..

buat cerita je la..

haha..

ini baru permulaan dan percubaan..

kalau ada sape2 yang nak suruh saya buat cerita apa2 ke..

cakap la dlm chat box k..

share2 la idea tu..

hehehe...

Tuesday, January 18, 2011

KLMJ bersama Bial n Azreen..hahaha...

hari ni terasa "terisi" jugak masa sbb texting dgn biaal n azreen..

haha...start psl internet, last2 "mengusik kenangan lalu"..hahahah....

bial : awak rindu skooling tak?

me : kalo psl sklh..sy rindu "lepak" ngan geng je..usik2..kalo exam tak kot..haha... nasi lemak!!!..haha..

bial: rozales!!puding ok jgak..mkn aiskrim kat st jude..hahaha....

---------------

azreen : lonely kat rumah...

me: kmk pn lonely..kdg2 klaka sorg2 ndah..mn dlk, hampir tiap2 ari ada k klaka..haha..

azreen : stuju2..dlk nak alah2 klaka..xdpt stop..ya best ny skolah..hihi..

me: klk ramai2 g sklh..k uniform..diam2 masuk kls org..hehe..

azreen: blh2..cne ndak baju unifrm mek ka..haha..

den..stat la sesi KLMJ kite orang...hahaha...



Friday, January 14, 2011

Foot Detox Patch..=)

adakah anda mahu membuang toksin didalam badan??

adakah anda:

  • kerap sakit kepala?
  • badan letih tanpa sebab?
  • susah bangun tidur?
  • banyak angin,alahan dan inflamasi pada sendi?
  • sinus?
  • berat badan meningkat?
  • kehadiran selulit?
  • masalah jerawat?
  • bahagian keliling mata gelap?

jika anda mengalami masalah tersebut, itu menandakan terdapat banyak toksin didalam badan..ngeh3..

jadi..marilah cuba pelekat kaki nyahtoksin...

mudah saja..

mula-mula..

beli la dulu barangnya..=)

dua pelekat dan paket herba


lekatkan paket herba kat pelekat


lekatkan secara kemas pada tapak kaki


dan tidur dengan nyenyak..

keesokan pagi,buka pelekat tersebut..

dan pelekat herba akan menyerap seberapa banyak toksin yang ada..

kaki terasa ringan ..=)

mungkin nampak geli..

tapi best..sejuk kaki...hehe..

untuk kesan yang lebih baik..

pakai tiga malam berturut-turut..

sesiapa yang geli..

tak payah la tgk..haha..

tak kotor pun..hihi...

terima kasih..

saya, pelayan pelanggan blog clumsy person..

haha..pa ka..

Tuesday, January 11, 2011

SaNtai Hujung MiNggu

hai..=)

blog sudah kembali normal..

fuhhh...

alhamdulillah, ada sikiiit kepakaran mengatur web2 nih..hurmm..

lebih kurang 24 jam atur sampai tido lewaaat..hehe..

hari minggu hari tu,nak share gambar yg d'ambik..

tp problm pulak..

sekarang baru dapat..haiyaa..hii...

first..kite org pergi courts..tgk perabot2..manetau insyaAllah beli..hehe..

saya,bazilah dan abir belalak main camera Dslr kat sana sementara mama n abah pergi tgk2 pe sume...

sampai abir terrrrrrbuat something bunyi..macam siren..haha...

tp sume buat de' je...eksen2 main camera lain tek...hehehe...


den..

kite orang jalan2 kat pantai tanjung kidurong..

cun jugak bawak kamera hari tu..

ada ambik beberapa random picture..ngeh3..


pokok kurang air..(rasanya,hehe)


bazilah atur rambut..(kedak azan jak)



tmpt ni kat seberang je..blh jln kaki..tapi tak berani..takut air tiba2 pasang..

naya nanti..hehe..

kalau nak pergi kat tempat batu tu,blh pakai jln yg tmpt budak2 diri kat sampan..



last, pergi pasar..

mama nak beli cabik..hehe..

then,tgk org berlatih main layang2 kat lapangan terbang lama..

secara berkumpulan..

layang2 dia org terbang selariiii je sume...bezz..

tapi tak sempat nak snap..

angin cun2 tak de pulak...

d end..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...