Ceritera ku..

Monday, February 28, 2011

Orang jauh menyampaikan salaaammm..ngeh3..

yeah..hehe..
mula-mula..
KAKAK!!! Angah tau kakak kompom "stalk" blog angah nih..boh nak eksen..
heheh..angah cakap dalam blog je la,nak cakap secara langsung, mama alu ehem2..haha..tau2 je laa..
Selamat Ulang Tahun Hari Jadi ke-19..
ape??..what??..19 tahun??..ngeh3..
ilek baa..gik muda ya..p dah boleh kawen..hii..guro jk..
boh lupak pdh psl ehem2 kakak ya bila angah balik sana..hahaha...
tak lama lagi ada la muka angah kat kuching nunn..hii...
tak ada apa sangat nak cakap..
jaga diri..ya jak..hehe..(jaik lii)..
ucapan yang lain-lain dah biasa d'dengar orang..ya malas angah nak "berucap"..hahahha..
tadi dah nyanyikan lagu bday ramai-ramai cukup la ooo..haha..
mun kakak baca tok pun nangis berderei juak nang x tauk la angah nak cakap ape..
ngeh3..
nanti kite orang balik sane buat la dadih lagi..x kakak nangis agik..hehe..
Btw..abah cakap kakak congek..jadi, jangan congek sangat ye..mama pun dah congek juak daa..haha..
nguras jk lebih ctok..
nanti angah balik, InsyaAllah angah cia smthg k..hii..
k la..
Selamat Ulang Tahun Hari Jadi, kakak Iqa...

p/s: sory la..angah x pandei guna ayat jiwang-jiwang cam kakak..ngeh3..guro jk...

Friday, February 25, 2011

Abacus..candy??..ngeh3..

salam..yeah..
hari ini tengok bazilah main sempoa..teringin jugak la nak main tapi tak pernah belajar pun..
jadi..memandangkan kemudahan internet pun dah ada sekarang..ngeh3..
belajar la ckit2..
sakai habis-habisan..tersengeh-sengeh je masa main..
bazilah pun tengok saya lain macam jer..hahaha...
tiba-tiba..teringat la pulak cik Zalikha Yusup pernah beli gula batu bentuk sempoa nih...
masa tu nak pergi tuisyen..
CONFIRM hari-hari mesti beli "bekalan hidup"..
satu hari nih..teringin le pulak cuba candy nih..ni lagi sekali..sakai..hahaha..
last-last..bukan makan sangat pun..
tapi memandangkan dah beli kan..
kita dua orang belasah aje sumbat dalam mulut..hahaha...
yang PENTING..
main2 kan dulu candy nih,
maklum laa..tak reti main sempoa..
asal gerak ke atas ke bawah jadi laa..
ngeh3..

Thursday, February 24, 2011

Poster Anti Dadah??..hurmmm..=)

yeah..
ingat lagi tak saya ada buat topeng dengan Ilah??..hehe..
kali ni, saya teman Abir pulak melukis poster anti dadah..
abir mintak tolong..nak lukis apa untuk poster..
mana adil saya buat semua kan, jadi saya buat saya punya, abir buat dia punya..
saya apa lagi..
imaginasi melebihi realiti..bukan main lagi imagine lukis ni laa lukis tu laa..
wah3..macam la diri ni PRO sangat gituh..hahahah...
abir ikut apa yang saya lukis..
saya pun main belasah je laa..haha..
Last-last...
Ya Ampun...
macam tak ada lukis apa2 pun..
hahahahhahaha...
cam-cam tuuuu jerrrrr...ngeh3...
sekurang-kurangnya ada word
"JAUHI DADAH" kannnnnnnn...hahahaha...
kalau ada kakak, memang 100% saya tak tolong buat keje nih..hehe...
maaf la...
aku bukan pelukis profesional..minat pun tak daaa noooo...
hahahahahaha....


p/s : yang merah saya punya, yang hijau abir punya..hahaha...
cantik tak, buruk pun tak..ok la tuuu...hahaha...cam tak de mesej pun..ngeh3..

Tuesday, February 22, 2011

hurmmm..=)


eh?..syafiqa beli buku cam nih ke??..bukan buku kanak-kanak ke nih??..
bukan syafiqa dah nak 18 ke?...
kejap!!!..(ape,tak boleh baca ke kalau dah nak 18 tahun)…hehehe..
bukan saya yang beli, adik yang beli..saya cuma tumpang baca je sebab buku yang saya beli dua-dua dah abis baca...boring katekan..sekejap je dah abis...ngeh3..
kalau nak ceritakan pasal baca buku masa zaman sekolah dulu..
ape kite gelar..NILAM??..haaaa..hehe...
MAK AI...boleh kira pakai jari je siot berapa buah buku aku baca!!!...hehehe...
apa2 pun..bukan tu yang saya nak ceritakan sebenarnya..hahaha...
baca punya baca punya baca...
tertarik dengan kata-kata hikmah yang ada dalam buku nih..
contohnya...

Janganlah memarahi seseorang tanpa usul periksa, kerana mungkin sekiranya kita duduk di tempat mereka, kita pun berbuat seperti itu juga (Abraham Lincoln) :
ini kira muhasabah diri jugak la kat saya..mungkin saya pernah buat kat orang lain cam tuh..mungkin jugak tak..tak ingat jugak..tapi selalu jugak la tengok orang lain yang buat cam tu kat orang yang lain..hehe..(ape aku cakap nih)..

Sahabat yang sejati adalah orang-orang yang dapat berkata benar denganmu, dan bukan orang-orang yang dapat membenarkan kata-katamu...
hurrmm..kesimpulannya di sini, cakap je perkara yang benar walaupun boleh menyinggung perasaan..sekejap je tersinggung tuh..nanti dah ok balik..betul tak??..hahah..

Waktu sentiasa TIDAK ada pada orang yang MALAS..
haaa...ni ada la jugak saya terasa..ahahahaha...mungkin kadang-kadang penyakit malas nih datang..macam-macam alasan yang diberi..perkataan yang mungkin selalu bergerak di bibir.."tak ada masa"..ngeh3..

wah..wah..wah..
panjang pulak post kali nih..
minta maaf la panjang sikit ye..hahaha..
sebenarnya ada lagi nak kongsi..tapi..
malaslah..haha..

Friday, February 18, 2011

HanGat Di PaSaran??!!...(Juni)..hehe..

yeah..hehe..
This morning..
Juni mesej kat saya..
Juni : Syafiq. Mintak email. Mek nak email ktk gambar-gambar yang puurrffecctt k ktk polah GIF. Once ktk polah nang hangat di pasaran!!!..
so..
saya buat la..
atas permintaan juni..ngeh3..

Thursday, February 17, 2011

Lembu Gantung Diri??..hurmm..haha..

yeah..hehe..
tadi pergi mall jalan-jalan sekejap..
jalan punya jalan punya jalan..
terkejut ada lembu bergantung atas siling..hahahahaha...
sape punye lembu tu ntah..
ngeh3...

p/s: gambar lembu kat padang dari sumber yang lain k..haha..

Topeng buatan Aku..ngeh3..

hehe..tengah hari tadi tak ada elektrik kat rumah..
jd tak dapat nak online..main2 la dengan kotak koko krunch..
gunting punya gunting punya gunting..
terfikir nak buat topeng..hahaha..
last2 jd macam nih..hahahaha...

then..
kotak tinggal sebelah lagi..
belasah la abir punya water colour..ngeh3..
buatkan bazilah topeng jugak..
plan nak buat topeng mickey mouse..
tapi tak macam mickey mouse..hahaha...
nampak gemuk dan bulat la..
alaaaa...hahahaha...



yang penting..
menjadi la jugak..hahaha...

Peng!!Peng!!..hehe..

yeah..
abah tukar pistol baru hari tu..
semi automatic gun..
yang lebih kecil dan ringan..
sakai ehh..hahahah...
banyak kali main, tapi tanpa peluru la..of course..haha..
tapi mama tetap dengan gelabahnya..
"eh angah..ee..letak lagi pistol tuh..ee...pelente eh..ee"..
hahahaha...
peng!!peng!!
pengsan..ahhaha...

Wednesday, February 16, 2011

Warning!!..hii..

Pagi tadi masa basuh pinggan..
saya nampak ada seekor kumbang terlentang..kalau dah terlentang tu memang dah tak dapat nak "bangun" balik..
saya dah tolong da bangunkan,terlanggar dinding ckit terlentang balik..haha..
adakah sebab badan ny gemuk??..ngeh3..
atau punggung yang besar??..aduhh..haha...
wondering jugak pasal tu..
itu ke sebab nya kalau someone dah terlebih berat badan susah nak bangun??...hurmm..
syafiqa..syafiqa..jaga makan k...hahaha..

p/s: saya tak tahu apa yang saya cakap..hahaha..
NO OFFENCE..

Dah x da keja lain ehh..=)


yeah..
memandangkan memang tak ada satu pun benda yang best dibuat kat rumah..
lagi-lagi waktu malam, adik-adik sibuk buat homework, saya pulak melukut ditepi gantang..
hahaha...
jadii..saya tengok semua siri cerita Harry Potter sekali lagi..
SEKALI LAGI..
hahaha...
tengok aje arr..

Sunday, February 13, 2011

Tips Peragaan..heheh..

yeah..hehe...
sekali lagi..
hanya sekadar hiburan..hehe...
selamat menonton..

Saturday, February 12, 2011

Friday, February 11, 2011

Gambar & Peristiwa Yang Tidak Dirancang..=)

yeah..hehe..
hari ni saya nak kongsi serba sedikit
tentang gambar-gambar diambil secara random yang mempunyai al-kisah yang 
fakta dan auta..*ye ke*..hehe..
JOM!!!
(tumpukan pada kawasan anak panah,hehe)

FAKTA 1 : pelajar dibelakang saya sedang bergambar dengan rakannya sementara menunggu majlis kecemerlangan Teresian bermula...tetapi wajah rakanya dihadang oleh saya..haha..

AUTA 1 : pelajar dibelakang saya bergambar seorang diri suka-suka untuk mengisi masa keboringan..ngeh3...*ok tak muka aku nih dlm gmbr nih*(pelajar tu cakap)..hehe..
FAKTA 2 : pelajar dibelakang ngantuk dah sebab tunggu majlis tak mula lagi..dah la pergi sekolah awal pagi..hehe..

AUTA 2 : pelajar dibelakang bosan dengan majlis tersebut sampai menguap tak tutup-tutup lagi da mulut nya..ngeh3...

FAKTA 3 : saya memanggil kawan-kawan yang kat belakang suruh tengok kamera. Yang depan kawan jugak, tapi niat memang nak panggil yang kat belakang...hehe..dan Guinevere dan Khiu Pei San automatik syok bila tengok kamera..hehe..

AUTA 3 : memang nak ambik gambar semua orang dalam gambar nih...hahaha...

FAKTA 4 : Samantha cakap, "OMG!!OMG!!Syafiqa!!take my picture!! (bila tengok saya bawak kamera).. saya pun ambik la sebagai kenangan..hehehe..

AUTA 4 : saya memang nak ambik gambar dia..hiii...

FAKTA 5 : "Azreen!!Bial!! Tengok sitok!!!"..n tiba-tiba2 hampir sekelas dengan sporting gilerr datang ramai-ramai nak bergambar jugak..haha...

AUTA 5 : "All of you!! I want to take your picture!!"..dan semua dengan sporting nya ramai-ramai bergambar..ngeh3...


p/s : kalau jadi jurugambar, mungkin kelas 5sc1(2010) senang nak control..sebab hampir semua EXCITED GILERRRRR bila tengok ada orang pegang kamera..tak payah risau nak suruh berkumpul..hahahah...
Jangan marah...sekadar gurauan...ngeh3...

Wednesday, February 9, 2011

Mengisi Masa Lapang dengannnnnn.......=)


yeah..
untuk mengisi masa lapang hari ni..
saye buat "video klip" edisi cik Syafiqa..iaitu saya..ngeh3..
telah menggunakan 2 jam untuk edit suma..
jemput la tengok kalau sudi..
cuba connect2 kan gambar dalam video dengan muzik latar k..hehe...
tak lama..3 minit lbih je..
selamat menonton..

Tuesday, February 8, 2011

Shopping Mall VS Taman Tema Air

yeah..
bersama dengan Syafiqa lagi..hahaha..
*memang blog aku pun*..hiii...

kalau anda diberi pilihan..
nak pergi shopping mall ke atau taman tema air???
VS
nak cakap pasal benda ni sebab kat kota samarahan sedang dalam projek membina shopping mall lagi..
LAGI!!!!..
aduhai...
bagi pendapat saya..
eloklah kalau bina taman tema air..kalau nak dikaji, sarawak kurang dengan tempat2 mcm nih...
kat kota samarahan tuh..ada Universiti dan perumahan kat situ..kan elok kalau dia orang nak melepas tension kalau ada taman tema air..hahahaha...
**tapi shopping pun blh lps tekanan,haha**
(bagi sesetengah pihak,kalau yang ada duit laa,hehe)..
lagi satu..kalau keluar dengan geng, susah nak plan pergi mana..last-last,paling dekat, tgk wayang..ahahaha...
tapi semua ini hanya angan-angan...hahahaha....
tapi bagi yang suka gila2 pergi shopping mall..minta maaf k..hehehe..
ini cuma pendapat saya..hahahaha...
wiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......
 salaaammm...

Pernah tak??..hehe...

Memandangkan tak ade idea nak post apa, jd mari bersama saya mengusik kenangan lalu..
ce wah..haha..
ok.
hari ini nak cerita satu kisah nih...
tajuk : PERNAH TAK?? pernah tak??..hehe..
ni tak la kisah..cuma nak tanya pernah tak??..
*ekk,ape yg aku cakap nih,hahaha* 
KISAH INI BERLAKU SEMASA SAYA TINGKATAN 4 
(kalau tak silap larr)
Saye and the gang ramai-ramai pergi tengok wayang..
cerita "PARANORMAL ACTIVITY"..
saye duduk bersebelahan dengan Liyana..
tengah syok-syok suspen dengan cerita tuh..
terganggu pulak dengan budak songeh nih..(gelaran je,haha)..
 kat belakang..
budak songeh tuh rasenye dah tengok cerita tuh..jadi, dia cerita apa yang berlaku dalam cerita tuh tak 
STOP-STOP dengan kenalannya...dah la kuat...MAK AIIIIIIIIII!!!!!!!...
*lepas tok ya la, lepas tok ny ya la*
saye dan Liyana siap buat bunyi lagi.."oi..diam oi!!"...tak jugak budak tu dengar...ayoyoyo..
memang dah rasa mcm nak tumbuk-tumbuk dah budak tuh..

yahhh..sakit sik palak ko..hahah..

dalam hati memang dah *oi budak, aku bayar tiket memang nak dengar kau bercerita*..yahh..hahaha...
Last-last...sabar je laaa..
kalau movie tu lama lagi, memang abis la budak songeh tuhhh..hahah...*oopss!!ye ke??..haha*..
D END....
pernah tak korang hadapi situasi tersebut??..kalau pernah..
yeah...hahah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...