Ceritera ku..

Wednesday, April 20, 2011

Peristiwa Memalukan..*huihh*

Pelakon : Syafiqa A.A
Soalan : kenapa nak buat entry ni?
Jawapan : entah la..suka-suka..bukti aku clumsy kot..haha..no komen..
LAYANNN...
Peristiwa #1:

Tak berapa ingat pulak bila masa peristiwa ni berlaku..tapi yang pasti kat tmpt nih arr..tengah tunggu siapa ntah..jalan-jalan la dekat MPH bookstore nih.. cun la pulak masa tuh, ada orang buat pameran poster untuk kutip dana..tempatnya memang cun-cun kat tempat masuk MPH tu..masuk je terus boleh nampak..(of course la,haha)..time ni rasanya aku tengah dok mencari orang kot kalau tak salah..
Jalan punya jalan,pusing punya pusing..*kadaboom*..(tak la dahsyat mana bunyi sebenar k,hehe)..aku boleh terlanggar segala poster yang dipamerkan kat situ.. habis tumbang..mak aih!!..punye la malu...dah la untuk mengutip dana poster-poster tuh..aku pulak boleh langgar dengan slumber benda alah tu..aku ape lagi..tersorry-sorry.. tersorry-sorry.. hahaha...orang yang jaga tu tak la marah ke ape ke..aku je yang over tersorry-sorry..hehehe.. sekurang-kurangnya, pandai jugak aku mintak maaf kan..hehe..silap ari bulan,disuruhnya aku beli semua poster,habis pulak baju-baju aku kena kebas kang..haha..over le pulak..sorry..hehe...

Peristiwa #2:

Haaaa..ni aku ingat bila..hehe..peristiwa ni masa aku F4(2009)..4 julai 2009..hehe..hampir setengah hari aku berjaga kat stall makanan..bergoreng macam-macam..sampai segala kasut,tangan berminyak-minyak...ok..dah sampai satu masa nih..aku dengan geng-geng take turn la pulak nak jalan-jalan satu sekolah..ada la jugak pergi kat dewan tengok macam-macam game yang student lain buat..dah sampai nak turun balik bawah..sudah semestinya guna tangga kan..tak kan la ada escalator pulak kan..haha..turun la dengan slumber de' nye..
Tiba-tiba!!..wiiiiii!!!..cun pulak aku yang paling depan masa tuh..dengan "riang gembira" tergelongsor jatuh satu persatu anak tangga..bang bung bang bung je..hahah...Alhamdulillah..tangan sempat cengkam pemegang untuk turun tangga tuh..aduh..malu abis siot!!!!...orang yang kat atas,kat bawah semua tengok..aduh2..dengan penuh macho jalan macam bese, tapi dlm jiwa raga nih..Ya Allah..berdenyut-denyut kesakitan..haha...cek punye cek..tangan lebam je membiru..lari balik ke stall makanan..mintak ais..haha...

Peristiwa #3:

Yang ni pulak..masa Cik Zalikha jemput aku datang kat kebun nanas bapanya..memang besar arr kebun bapanya...masa nih dia dua orang ni punya la senang nak jalan suka ati kat pokok-pokok nanas nih..korang pun tau kan..tajam la jugak daun-daunnya..dan aku memang sedar la diri aku ni berisi kan..hahaha...dia orang nak pulak duduk antara pokok-pokok nih..mula-mula aku memang arr tak nak..susah ape..tercucuk sini, tercucuk sana..dia orang siap boleh gelak kat aku..hahaha..aku tak kisah..tapi segan a.k.a malu la jugak..hahahahaha...last-last, dapat jugak aku duduk..tapi tengok la muka aku tuh..cam tak ikhlas je senyum..hehe


Peristiwa #4:

okeh..ni masih fresh lagi..beberapa minggu yang lepas aku ada cerita kan..hehe..kalau tak ingat klik sini *ting*.. waktu nih aku terjatuh sebab ada lubang..waktu tu kalau tak ramai orang, aku jatuh banyak kali pun aku tak kisah..haha..adik aku siap boleh ketawa lagi..waktu aku jatuh tu..wah..wah..wah..berapa puluh pasang mata ntah dok menjerling kat aku..hahaha..malu siot!!..untuk mengelakkan jelingan-jelingan itu semakin lama menjeling..aku pun angkat dengan perlahan-lahan sambil buat reaksi gaya tak de pa2 sambil gelak lagi tuh..e'eleh..hipokrit sungguh Syafiqa nih..hahaha...

Peristiwa #5:

Haaa..yang ni masa aku dalam pertandingan forum remaja...yang ni pun agak malu..adegan berlaku bukan diluar pertandingan..tetapi semasa pertandingan..tak ke malu tuh..masa tu aku sebagai pengerusi tengah nak buat kesimpulan..dalam kesimpulan tuh, aku ada cakap ayat nih "sediakan payung sebelum hujan"..bayangkan!!..aku boleh siap buat aksi gaya sediakan payung sebelum hujan tu camner..aduh2..dah la juri-juri yang ada masa tuh adalah juri-juri untuk pertandingan Bicara Berirama yang aku ada join jugak..hahaha..kantoi abis tuuuuuuu....hehe..tiba masa penyampaian hadiah..juri siap komen cam ni ahh.. "dalam forum ni,kalau tak ada aksi pun dah elok"..huihh..terasa aku..hahaha...

Peristiwa #6:

Yang ni..bagi aku,malu jugak arr..haha..kisah ny gini..tengah buat pembentangan..dengan senyuman yang terpancar di wajah ku..sama ada ikhlas atau pun tidak..itu tidak pasti..hehe..dah sampai je part aku yang sambung..boleh terbebek cam tu jer..yang lain semua tengok aku tanda isyarat turn aku..huihh..tapi aku rasa tak semua yang menonton tahu aku tengah buat silap masa tuh..hehe..tapi malu jugak arr..terdiam dengan muka yang mintak tolong sangat-sangat..sampai tangan dah peluh-peluh mencurah keringat..hehehe..

Peristiwa #7:

Haaaaa..yang nih..masa pergi JB untuk konvensyen PUM..hahaha...nampak tak, ada kedai alat tulis kat belakang kite orang tu??..mesti la nampak kannn...tapi adegan yang saya nak cerita bukan pada waktu nih k..kisahnya berlaku didalam kedai alat tulis tuh..hehehe...waktu tuh saya, liyana dan syerah je yang masuk dalam kedai tuh..niat cuma satu je..nak jalan-jalan je sebab tak tahu dah nak buat ape..aiiiiiiii...tapi tangan aku ni gatal semacam..pegang sini pegang sana..pegang punya pegang..ada pendinding untuk tahan glu stick pulak tercabut..bergolek-bergolek la ramai-ramai glu stick jatuh atas lantai..aduh-aduh..tersorry-sorry la lagi aku nih..orang keje kat situ dah pandang semacam..haha..dah siap kemas apa sume,terus aku blah..haha...

Peristiwa #8:

Yang ni malu sikit je arrr..hahaha..kelakar pun ada..masa nih nak order makanan dari mak cik yang sporting and kelakar..aku tanya la "@#!#$%$^^&% berapa ekkkkkk??"(maaf,tak ingat apa yang aku nak tanya,haha)..dengan slumber de' je dia jawab "rm4.50 ekkk"..aduhh..geng aku ape lagi..ketawa berdehak la jadinya..hahahah..dalam hati segan jer..hehehe...

Peristiwa #9:

Ok..last but not least..hehehe...tau tak gambar ape tu??..tu laa gambar luka aku akibat jatuh masa telematch gabungan dengan sekolah-sekolah yang lain..sakit memang arr sakit..tapi jatuh tu lagi la aku malu..haha...tak habis-habis dengan jatuh je keje aku kan..hurmm...agak lama jugak la nak baik luka ni..parah sikit tuhh..haha..masa jatuh tuh tengah berebut bola dengan orang..dah la hujan..pakai sandle je lagi tuh..mane tak jatuh..tak pasal-pasal ada tanda "keringat"..hehehe...
ok..
tu je rasanye..heheh..
jadi,pesanan saya disini..jagalah diri anda dan jangan tergopoh-gopoh..haha...

2 comments:

  1. wah! kta tok connected agik ehh!!
    ng sntiasa dpt nyambung.ecehwah. kihkih.
    kmk pn salu menggugokkan barang2 bla g bookstore,kede stationary..hadoh2..kakya nak alah2 gugok.hahah!!

    btw,syapeka.. xclusip abiz gmba mimah & sal pake bju pripek.hihihi

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    bagus selalu connected..
    sentiasa paham masalah drik..hahaha...

    yahhh...
    tengok juak ahernya ktk gambar bezpren ktk bergaya gangster dengan baju pripek..haha..
    fyi, kat sekolah time mek orang rehat kat kantin..
    ramai x cayak ny 2 ya pripek..hahahahaha....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...