Ceritera ku..

Thursday, June 23, 2011

Kababoom!!!!

salam..yeah..hehe..
pecah rekod Syafiqa wei..lamak x update..*skrip besa orang pake,hahaha*
hurrmmm...serius busy..
lagi-lagi course aku yang bertukar group minggu ni..
arrgghhh...DUGAAN beb...
macam-macam kes aku dah buat..giler malu..tapi malas nak cerita..haahaha..
ponat eden cerita kan..hahaha..
hari rabu lepas..aku masuk dalam kumpulan baru..
dan lecturer pun orang lain..
mula-mula memang sentap laa sebab beliau agak annoying..hahah..
tapi memandangkan dia mengizinkan kite orang sarapan dulu dalam 15 minit baru masuk kelas..
kira stabil jugak perasaan aku arr..tapi masih Kababoom laa...haha..
pandai-pandai la korang nak fahamkan..hihihihi...
ni antara coursemate aku..tak semua..banyak lagi..hehe..

dan untuk hari pertama aku dan ada beberapa geng yang lain ditukar kumpulan..
pukul 2 petang..time kite orang tengah belajar...
kite orang sempat snap gambar nih..hehehe..
maaf ****(nama rahsia)..hehe..
setidur-tidur dia..dia pandai jawab soalan k..hahah... 
haa..yang ni kes minggu lepas..
masa aku,liyana dan kakak nak pergi makan kat luar..
jalan punya jalan dengan tenangnya di bawah bumbung..
tiba-tiba Liyana terkejut..

oooo...."kawan" Liyana rupanya nak melintas jalan..hahahaha....
pe macam..hensem tak..haha..
ok3..
jumpa lagi..
hehehe...

Saturday, June 11, 2011

Kemalangan??..=)

salam..
rindu aku tak??..hahaha...*tak de maknenye*..
so..nak cerita ape ni ekk.hehe..dalam bilik hostel ni sorang-sorang..boring pulak..
ok..seperti biasa..aku sibuk dengan kuliah..
isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat..
waaa..memang padat masa aku..
dah sampai je malam jumaat..
bukan main lagi... 
"yay..esok jumaat!!"..
"yay..esok balik!!"..
hahahaha...
nak dijadikan cerita...
pada hari jumaat, 10.Jun.2011..
tersebutlah kisah...
pada pagi jumaat yang dingin..*ce wah,haha*
aku bangun dari tidur dan bersila di atas katil sambil membawa kepala yang mamai..hahaha..
sudah selesai kes mamai, aku pun menurunkan kaki ke atas lantai..
tiba-tiba..tidak semena-menanya..
*praaaaaaaaaapppppppp*..
JAP!!..
aku tak pandai nak bunyikan..haha..fikir-fikir la sendiri lepas tahu ape kes k..ngeh3..
sambung balik..
*praaaaaaaaaapppppppp*..
mata aku yang kuyu tiba-tiba jadi besar..
huaaaaaaaa!!!!!tidak!!!
cermin mata aku kena pijak GIANT arrrrrr...
huhuhuhu...
masa tu cermin mata Liyana ada jugak kat situ..
punya la gelabah aku dalam hati..
iye laaa..cermin mata orang tuu..nanti tak pasal-pasal aku kena gusti kang...hehe...
tapi..ALHAMDULILLAH..cermin mata dia selamat..
aku punya yang dah macam apa ntah..pecah berderai terbelah tiga siot!!!!!..haha..
dalam masa yang tak kira pulak berapa lama..aku menenangkan diri aku sampai mandi pun berlagu..hahahahah....
dan pada hari itu..aku pergi kuliah tanpa berkaca mata..huihh..pedih mata tuuu..
balik bilik je..Zho tegur muka pucat..mana tak nya..mata sakit, semua tak betul..hahah..
dan petang tu jugak..mama bawak aku pergi buat cermin mata..
aku ingatkan cermin je yang pecah..sebab niat nak berjimat kan..
tiba-tiba..tengok balik frame aku tu..bengkok rupanya..hahaha..
*antap aku berat*
terpaksa la aku beli yang baru..
rezeki engkau la mata, dapat cermin mata baru..hahaha...
sementara tunggu cermin mata siap..aku dan family pergi jalan-jalan jap..
kakak nak beli tudung..
masa dia nak cuba macam-macam tudung..aku pun ikut sekali la dekat fitting room..
slumber kakak aku tutup pintu dan aku pun tak sedar tangan aku kat belahan pintu..
huiiihhhhhhhh....
sedap siot aku punya jari kena lahap dengan pintu..
berair mata aku tahan sakit..fuhh..speechless u know..
mantap abis ehhh..hahhahaha...
dalam satu hari tu..memang aku diuji larr...heheh..
tapi aku terima dengan positif..ce wah..hehe..
Alhamdulillah..walaupun sampai sekarang jari aku masih berdenyut..ngeh3..

Sunday, June 5, 2011

Raun-raun..hii..

salam..yeah..
hari ni family aku datang dari bintulu..
jadi..sementara menunggu ketibaan mereka..
aku dan abang pergi jalan-jalan tanpa rancangan..hahaha..
jadi..kite orang pun pergi la tengok-tengok gadget-gadget yang menarik.
kot-kot ada yang aku berkenan..ngeh3..
dari Wisma Seberkas ke Spring ke Kenyalang Park ke BDC ke One TJ ke Kedai Dobi..
jap..kedai dobi tu cuma nak ambik baju je..hehehehe...
kat One TJ..
aku jumpa benda nih..

nak kata Ipad, bukan Ipad..
nak kata laptop, bukan laptop..hehe..
aku pun tak tahu..*kuno sikit,hii*
main punya main..boleh surf internet laa..
aku ape lagi...tak malu tekan link blog aku sendiri..hahaha...
"abang!!..pakai lah tu(kerusi gintell)..sementara tengah rajin nak buang masa nih"..
hehehehe...
dah lama membuang masa..balik je lah hostel dulu rehat-rehat...
hahaha..
dalam pukul 6 lebih cam tu barulah family aku sampai..hehe..
the end..

Saturday, June 4, 2011

5.Jun.2011 *tahniah*

salam..
yeahh..
kenapa dengan 5 jun 2011 ek..
hehehehe..
first of all..
aku ingin mengucapkan jutaan TAHNIAH kepada cik Syerah yang berjaya dan dengan rasminya menjadi siswi UITM..hehehe...
sibuk gilerrr hari tu ok..
dari awal pagi sampailah malam..hii...

haa..yang ni kat poliklinik..
tengok tu..satu family pergi..hehehehe..
alhamdulillah mak syerah ada kenalan kat situ..kalau tak,rasanya lama kot kat sana..hehehe..
lepas tuh, kite orang terus gerak ke UITM..

yang ni tengah sibuk mendaftar..
yang berbaju kurung biru tu Raihan,*ex-teresian*(diploma perakaunan)...
dah settle semua urusan rasmi..
kita orang pergi makan,pergi bank dan beli barang-barang keperluan yang diperlukan kat asrama..hehehehe...
the end..*maaf..tak banyak cerita,hiii*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...