Ceritera ku..

Saturday, June 11, 2011

Kemalangan??..=)

salam..
rindu aku tak??..hahaha...*tak de maknenye*..
so..nak cerita ape ni ekk.hehe..dalam bilik hostel ni sorang-sorang..boring pulak..
ok..seperti biasa..aku sibuk dengan kuliah..
isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat..
waaa..memang padat masa aku..
dah sampai je malam jumaat..
bukan main lagi... 
"yay..esok jumaat!!"..
"yay..esok balik!!"..
hahahaha...
nak dijadikan cerita...
pada hari jumaat, 10.Jun.2011..
tersebutlah kisah...
pada pagi jumaat yang dingin..*ce wah,haha*
aku bangun dari tidur dan bersila di atas katil sambil membawa kepala yang mamai..hahaha..
sudah selesai kes mamai, aku pun menurunkan kaki ke atas lantai..
tiba-tiba..tidak semena-menanya..
*praaaaaaaaaapppppppp*..
JAP!!..
aku tak pandai nak bunyikan..haha..fikir-fikir la sendiri lepas tahu ape kes k..ngeh3..
sambung balik..
*praaaaaaaaaapppppppp*..
mata aku yang kuyu tiba-tiba jadi besar..
huaaaaaaaa!!!!!tidak!!!
cermin mata aku kena pijak GIANT arrrrrr...
huhuhuhu...
masa tu cermin mata Liyana ada jugak kat situ..
punya la gelabah aku dalam hati..
iye laaa..cermin mata orang tuu..nanti tak pasal-pasal aku kena gusti kang...hehe...
tapi..ALHAMDULILLAH..cermin mata dia selamat..
aku punya yang dah macam apa ntah..pecah berderai terbelah tiga siot!!!!!..haha..
dalam masa yang tak kira pulak berapa lama..aku menenangkan diri aku sampai mandi pun berlagu..hahahahah....
dan pada hari itu..aku pergi kuliah tanpa berkaca mata..huihh..pedih mata tuuu..
balik bilik je..Zho tegur muka pucat..mana tak nya..mata sakit, semua tak betul..hahah..
dan petang tu jugak..mama bawak aku pergi buat cermin mata..
aku ingatkan cermin je yang pecah..sebab niat nak berjimat kan..
tiba-tiba..tengok balik frame aku tu..bengkok rupanya..hahaha..
*antap aku berat*
terpaksa la aku beli yang baru..
rezeki engkau la mata, dapat cermin mata baru..hahaha...
sementara tunggu cermin mata siap..aku dan family pergi jalan-jalan jap..
kakak nak beli tudung..
masa dia nak cuba macam-macam tudung..aku pun ikut sekali la dekat fitting room..
slumber kakak aku tutup pintu dan aku pun tak sedar tangan aku kat belahan pintu..
huiiihhhhhhhh....
sedap siot aku punya jari kena lahap dengan pintu..
berair mata aku tahan sakit..fuhh..speechless u know..
mantap abis ehhh..hahhahaha...
dalam satu hari tu..memang aku diuji larr...heheh..
tapi aku terima dengan positif..ce wah..hehe..
Alhamdulillah..walaupun sampai sekarang jari aku masih berdenyut..ngeh3..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...