Ceritera ku..

Wednesday, October 26, 2011

Hobi Terbaru: Bermain Layang-layang..=)

Salam..yeah..
Hari ini tanpa dirancang..
aku,kakak dan shahima pergi main layang-layang kat pantai tanjung batu..ngeh3..
Niat hanya hendak menghantar bekal je pun kat sekolah adik..
Tiba-tiba..bulb kat kepala berlampu..*mwahahahaha*
Lepas hantar bekal adik..
Terus ambik Shahima kat rumah,beli makanan,layang-layang..
Lepas tu terus pecut ke destinasi..hehe..
SYOK!!
Sangat produktif aktiviti kami pada hari ini..=) 
 Kena atur dulu tali..belit-belit je..
Lantak ah..janji tersimpul..mwahahha… 
 Sesi menerbangkan layang-layang..haha..
Angin kejap arah sana,kejap arah sini..
Tapi lama-lama kira dah “pro” la jugak..haha.. 
Yeah!!!..itu diaaaa..hahaha..
Tadi kat atas..sekarang main kat bawah pulak..
Kawasan pasir..lagi syok rupenye..haha.. 
Fokus budak a.k.a kakak aku kat belakang..haha..
Ntah apa2..syok sangat kot main layang-layang..hehe.. 
Spot pelangi..=) 
Yeehaa..
Muka aku pun dah naik hitam sebab main kat sana..
Hahah..tapi tak pe..bez3…hii..
Sempat jugak kite orang memerhatikan helang yang tengah syok terbang kat sekeliling pantai..mwahahaha…
k..tu je..hii..salam..

Sunday, October 23, 2011

Tragedi Tenda Biru =)

Salam..yeah..
Hari ni macam bese..dok rumah je jaga baby..hehe..
So,tadi agak boring..jadi mood buka youtube..
tengok-tengok la video apa yang ada..hehe..
tengok punya tengok..aku tengok video lagu lama..
Tragedi tenda biru..

Zaman berapa puluhan aku tak ingat..haha..
lagu asal sebenarnya sedih..tapi ditukar..
jadi lah macam nih..hii..
bagi aku video ni kelakar,so aku nak share la ngan korang..hii..
Enjoy..!!

Wednesday, October 19, 2011

Apabila ibu berkata-kata..=)

SITUASI 1:
Ustazah : dah ada ke??
aku : ha??..dah ada apa??.
Ustazah : teman istimewa??..
Aku : haha..Ustazah,kalau saya dah ada,makan selamat ..hehe..
Ustazah : kalau dia belum mulakan, tak salah kalau kite mulakan dulu..=)
Aku : *angguk-angguk tanda faham*..=)

SITUASI 2:
semasa aku duduk berborak dengan abah dan mama kat ruang tamu....
borak punya borak..tiba-tiba..abah tersalah dengar ketika aku bercakap..
abah : ha??..dah ada boyfriend?..
*aku masih terpinga-pinga*
mama : dah ada??..
aku : ha??..haha..belum ada la..
mama dah start dah time tu buka bicara..haha..
mama : kalau dah ada,jangan ditolak.doa lah supaya Allah bagi jodoh yang baik...kalau dah ada jodoh,jangan ditolak..boleh berkawan,boleh rapat,biar ada batas, jangan bagi hati kita kat dia..
aku : ha?..hati??..maksud??..
mama : ye la..jangan sesekali bagi hati kita kat orang lain kecuali suami kita..sebab belum tentu orang tu jadi suami kita..nanti naya..
aku : wah..haha..*hanya mampu tersenyum*..hehe..
   jadi,kesimpulan yang dapat aku buat untuk diri aku sendiri..hehe..
aku ni memang brutal la jugak orangnya..belum matang pun..haha..
tapi umur dah 18 tahun..lepas tu nanti meningkat,meningkat dan meningkat..
orang selalu cakap aku tak ada perasaan..haha..
relax la..mungkin belum tiba masa aku mempunyai perasaan suka kat seorang insan bernama lelaki..errr..
hahaha..*ayat skema*
setakat kawan tu boleh laa..hii..
korang jangan risau arr..kalau aku dah "ada" nanti..confirm aku bagi tau punye..ngeh3..
bagi korang yang dah ada teman istimewa dan bakal ada tu..
jangan pulak terlalu ikut perasaan ye..ingat..ada pihak ketiga yang selalu mengacau dan menggoda anda..hehe..
salam.. 

Syafiqa disuntik??....urmm..

salam..yeah..
as usual aku kat bintulu..
bibi' sepenuh masa..haha..
so,18.10.2011
aku teman mama dan Amani ke klinik..
memandangkan Amani dah genap sebulan,jadi dia perlu diberikan suntikan..mwahahaha..
lepas pergi hantar Abir aka model ke sekolah..
kite orang terus pergi klinik..
tak sampai 10 minit dah siap..
belum panas buntut aku duduk kat kerusi..haha..*bagus,bagus*
muka Amani lepas kena suntik..*rilek je,haha*
lepas tuh..mama nak pergi bank kejap,alang-alang dah keluar kan..
jadi,aku snap la gambar sikit dengan baby dalam kete..haha..
*dia tak suka dipakaikan topi..=)*
lepas tuh kite orang singgah pasar tamu kejap..
nak tengok buah rambutan..manela tau ada yang murah..
hehe..
owh man..
mama dah dapat detect sebab kenapa aku belum berani lagi drive kat Bintulu..haha..
aku masih trauma siot pasal aku langgar kete orang..haha..
tapi tak la trauma sampai tak mahu drive..
kat bintulu je sebab pemanduan orang bintulu agak "kejam" sedikit ye..ngeh3..
bekas kena suntik..
stiker tu yang comel sikit..haha..
lepas kena suntik..
Amani agak tiada mood ye..asyik menangis..
aku dukung pun macam tak keruan je dia..
buntut dan paha dia sakit kot..
haha..
tak pe,tak pe..normal2..hehe..
k..tu je..

Saturday, October 15, 2011

15.October.2011

Salam..yeah..
Hari ni aku dgn kakak,adik2 dan shashimie pgi jalan2 “ziarah perniagaan”..hehe..
Pgi mall dulu..borong crocs 2 3 pasang.haha..
Bli hot n roll..
pastu pgi pantai tanjung batu..hehe..
Masa kat mall..leka ambik gambar sampai kena tegur oleh sales girl kat situ tak boleh ambik gambar..hehe..*malu siot*
Pantai Tanjung Batu..
Duduk-duduk santai sampai petang..hehe..
Kira tenang siot..angin sepoi-sepoi..
Tengok orang main laying-layang..
Syok!!...hii…
Comel kan anjing tuh..
Macam anak patung diletak bateri..haha..
Hehe..k..tu je..
Tadi nak tengok pertandingan body builder..
Tapi fikir balik,diorang nanti pakai panty je..
Ewww..hahaha..so, tak jadi je..ngeh3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...