Ceritera ku..

Wednesday, November 28, 2012

Cam. High. =)

Salam..
Cuti sebulan nih, selain aku pergi ziarah keluarga abah kat johor..
Kite orang ambik kesempatan la bercuti sekali kan.hehe..
Sayangnya, kakak aku kena balik awal atas urusan rasmi..hoho..*kurang model aku untuk ambik gambar..haha*
So..
Aku, family dan saudara pergi bercuti kat Cameron Highlands selama 3 hari 2 malam..
Gambar kat bawah nih masa kite orang dalam perjalanan nak ke bahagian ataaaassssssss Cameron.. 
air mineral original dari gunung..best..sejuk..
first day kat Cameron..
Sampai je kite orang kat apartment..kemas barang..rehat kejap..
petang tu kite orang pergi minum teh kat Cameron Valley..
ni ladang teh cameron valley..
adik dan kazen aku..
teh cameron valley.. serius sedap..
cupcake..strawberry on top..
Sedap...
Afif pn syok makan lolipop strawberry..homemade k..tiada gula tambahan..hii..
malam tu..kite orang pergi pasar malam kat cameron..BEST!!..
macam-macam ada..
gambar kat atas..dia orang jual macam-macam sayur yang digoreng..
cendawan goreng..brokoli goreng..bunga lily pun goreng..macam-macam lah digoreng..haha..sedap!!
jagung kat Cameron nih tak payah masak pun dah boleh makan..
makan mentah pown boley.. manis, tak perlu tambah apa-apa.. =)
Second day...
kite orang pergi ladang strawberi..
korang boleh experience petik sendiri buahnya..
sedap, manis, cantik.. =)
bonzai..
selain strawberi, dia orang jual bunga, buah..
pokok strawberi..
amboihhh..menikmati dengan penuh perasaan gitu.. =)
nih..kentang kemili..
jarang jumpa.. baik untuk orang yang ada banyak penyakit..=)
then..
kite orang pergi taman rama-rama dan serangga.. =)
tapi sayangnya.. banyak rama-rama dah mati kot.haha..
Scorpion nih aku jumpa dia bebas kat atas bumbung..
tak tau la, terlepas dari sangkar agaknya..
gemuk pulak tuh...
jangan tangkap rama-rama!!..
tapi kite orang tangkap jugak..adui..degil!!..haha..
belalang
tarantula

amboihh..posing main~~... =)
masa pergi taman rama-rama..
hujan dah pun lebat..
agak bahaya jugak kalau bawak kereta time hujan kat cameron..
silap hari bulan, terbang kereta macam dalam cerita harry potter kang..hoho..
jadi kite orang balik apartment dulu. =)
nih view dari dalam bilik aku..
petang tuh..berhenti je hujan..
kite orang pergi jalan lagi..hehe..
rugi la kan..dah pergi jauh-jauh,kalau tak pergi sana sini, baik duduk rumah je kan..hehe..
kite orang pergi ladang teh Boh..
teh yang ada korang minum kat rumah tuh..hehe..
nak pergi kat ladang Boh nih memang hebat la aku cakap..
jalan pusing-pusing macam ular..kecil..setiap penjuru mesti honkan kereta..kalau tak, habis arr..hii..
nih aku berada kat puncak ladang teh Boh nih.. 30 kaki..
serius semput..hidung merah..nak tarik nafas macam apa dah..haha..
*pesanan penaja*
siapa-siapa yang rasa tak mampu tuh, baik duduk minum teh je kat bawah..hehe..
belum abis lagi perjalanan kami..
kite orang singgah kat Taman Madu Lebah..
dimana ratu pergi, disitulah pekerjanya ikut.. bak kata tuan punya tempat nih..hihi..
haa..tengok!!
masing-masing sedut madu..
nice and healthy!!..=)
wokeh...
banyak gambar aku snap sepanjang berada kat sana..tapi tak larat la nak upload semua..seharian tunggu..hoho..
next pose..
aku akan share hari ketiga aku kat Cameron Highlands..
aku sempat pergi taman ros dan makan durian tepi jalan dengan orang asli..hihi..
wokeh.. salam~~... =)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...