Ceritera ku..

Tuesday, April 16, 2013

Memori Semester-4..


Salam..
Woohooo…
It’s been a loooooonggg time haaa….
Hahaha…
Fuhh..alhamdulillah..tamatnya semester ke-4 aku..
insyaAllah kalo x de halangan, next semester final sem aku..hiii…
semester nih memang luar biasa kesibukan aku
(berbanding semester lepas-lepas)
dengan macam-macam aktiviti yang aku terlibat..
penat tapi memang SYOK..
merapatkan lagi hubungan silaturahim aku dengan kengkawan dan pensyarah..ce wah..haha..
ada sikit gambar aku nak share..
BANYAK sebenarnya..tapi malaslah nak upload banyak-banyak..hii..
ni masa KARNIVAL IT 2013..
aktiviti besar-besaran under fakulti kite orang yang handle..hii..
ni family besar aku..baru segelintir nih..belum campur yang dah balik..haha.. 
oo yeahh..aku berjual pada hari tersebut..alhamdulillah..
poket money masuk..kaching$$..hehe..
lecturer aku yang tak macam lecturer pada hari tu..haha..
cyber games, short movie, android application
 para pensyarah under fakulti aku..
ada yang dah sambung belajar dan sebagainya..
almost 90% dah aku bawak "main"..hehe..
dia orang ni memang DAEBAK la..
matang tapi kekanak-kanakkan..hahaha...*sory ayat terabur*
 ooo yeeahhh...
pantang jumpa kamera ok~..
ni pulak masa bengkel hardware..
group aku yang handle..hehe..
alhamdulillah..smooth~~...=)
ni masa hati terbuka kelab persatuan..
oo yeah..rakan seperjuangan aku sejak sekolah..heheh...
 waktu birthday PA(penasihat akademik) kite orang..aka mak kite orang la yang muda..hahahah...cuba cari mana dia..haha..
 haa..gambar atas ni waktu Dinner..ala-ala kampung katakan..ambik kau..hahha..
time nih kite orang nak release tension kononnya..
balik dari release tension kononnya, tension datang kembali..haha..
tengok bawah ni..hahaha..
 semester ni, kite orang punya mini project, salah satunya buat SISTEM.
macam-macam tajuk..
menurut pensyarah, sistem yang group aku dapat, yang paling complicated..
awal-awal aku rasa ok, sekali dah buat, rasa kau..haha..
menangis ok~~..huhu..
first time dalam hidup aku buat presentation benda yang x complete..
but its ok, lecturer faham..
bak kata juri, "senior kitak orang ada yang lebih teruk"..hoho..
last but not least..
minggu terakhir kuliah untuk semester 4..hoho..
aku sempat ambik sikit je..hii..
spot lecturer..haha..
wokeh..
cukup kot buat masa nih..hehe...
salam dan jumpa lagi.. =)

Sunday, January 13, 2013

seronok ke tak..hoho..

Salam..hoho…
Maaf tak sempat nak update blog…
Blog aku ada masalah nak upload gambar banyak2..sedihnyer..
Aku dah buang post2 aku yang lama tapi masih jugak “dia” cakap tak cukup space untuk upload gambar..”sob..sob”..
Jadi mulai sekarang, kalo aku nak tunjuk gmbr pun 1 2 je la ye..
*dengan berat hati*
Jadi..sekali lagi minta maaf aku tak dapat nak sharekan percutian aku kat korang..sebab gambar2 yang aku ambik memerlukan “space” yang besar…
K..k..k..
Jangan sedih2..
meh aku cerita pasal pembelajaran aku sem ni..
tahun ni aku dah masuk semester ke-4...
insyaAllah kalo x de apa2 yang menghalang..
semester akan datang akan jadi semester terakhir untuk aku mendapat segulung sijil diploma..*haha..baru diploma*...
so..sem ini..semua subjek berkaitan dengan course aku..
kalo macam lepas2 ada BI,CTU,KK..
sekarang semua berkaitan dengan programming dan matematik...
4 subjek programming dan 2 matematik..
ek'eleh..matematik je pun..
hello...ni bukan matematik 2+2=4 k..
harap korang faham..hahahahaahah...
minggu nih macam-macam assignment yang aku kene settlekan..
salah satunya aku kena buat website berunsur music dengan menggunakan coding html...
senang ke??..urmm..ntah lah..
tapi yang pasti kalo macam blog aku nih, aku boleh main tampal je apa2 yang aku nak..terus keluar..
tapi dok makhluk nama html ni korang kene buat yang cam ni haa...

barulah akan keluar macam nih...
jeng3..
nih web yang aku tengah on the way buat..
ok kot aku rasa untuk beginner cam aku..hehehe...
ok x?...
ok la u all..
dah abis dah aku dok bebel..
nanti panjang sangat pun korang boring jugak kan..hehe..
wokie..salam... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...